wat

ONBETAALBAAR
is een onderzoeksproject geboren uit liefde voor objecten. Het is zowel werkplaats als denktank, een plek waar meubelmakers, stoffeerders, schrijvers, filosofen, bricoleurs, product designers, restaurateurs, grafici – werkers en denkers – elkaar vinden in een materialisme met emotie.

ONBETAALBAAR
vertrekt vanuit de filosofie dat de waarde van objecten niet enkel economisch is, maar ook ecologisch, artistiek en emotioneel. Wij werken enerzijds met gerecupereerde materialen en geven ze een nieuw leven, maar we bedenken ook oplossingen voor alledaagse praktische vragen, van kleine objecten tot ruimtelijke projecten.

ONBETAALBAAR
nodigt mensen uit om na te denken over wat we wegwerpen, stil te staan bij het verhaal en de identiteit van een object, te voelen hoe vertrouwde ruimtes er anders kunnen uitzien, geconfronteerd te worden met de echte kosten van een goed gemaakt voorwerp en mee te brainstormen over hoe we dingen beter, ‘schoner’ meer ‘circulair’  kunnen maken op een menselijke manier.

ONBETAALBAAR
verenigt ecologie, economie, innovatie, filosofie, design en liefde voor materialen en schept banden tussen vinders, denkers, makers, ontwerpers en kopers.

ONBETAALBAAR TEAM
ATELIER: Jakob De Jaeger, Santiago Hernández, Pieter Vanden Broecke
BUREAU: Erjen Gregoire, Wannes De Bruycker, Nathalie Decoene, Sophie De Somere

ARCHIEF

INTERIEURS
Bib PermekeEcover – keuken R. & M. – noorderlijnP. & K.scoutshuisstartup villagestart-up village fase 02

LABO
ambassadeurs DoorgroeihubEditie#01 palletlamp – Editie#02 skilamp – edities – herstelling van frank lloyd wright stoelen – Info Edities – Volmaakt Boy Schraagtafel – working office 

PROJECTEN
green bastards – Green Bastards Garden Pakket – het gat in de markt – Veiling Der Dingen – kraak – Licht opopen ateliers – peiling der ideeën – prototypisch – Regie Der Gebouwen / De Grote Oplevering – Roestvrij – Oostende 

VARIA
OB CAMPO – Selectie Henry Vandevelde in categorie ‘Space’ en ‘Environment’