green bastards

  • Green Bastards; buitenbeentjes en bio-diversiteit

De economische voedselteelt is wereldwijd gericht op slechts enkele rassen van slechts enkele soorten groenten. Eigenlijk is dat onzin, want er bestaat een enorme diversiteit aan voedselgewassen. Ons beperken tot slechts een fractie daarvan is een ware verarming. Niet alleen voor onze smaakpapillen maar ook voor het milieu. In een Green Bastards Garden staan plantjes die buiten de lijntjes kleuren, variëteiten waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Zonderlingen. Buitenbeentjes. Stoute plantjes. Echte ‘bastards’ dus. Sommige zijn zeldzaam en bij zaadfirma’s niet te verkrijgen. Daarom werd te rade gegaan bij mensen en organisaties die zich willen ontfermen over deze onbeminde plantjes.

 

  • Stadstuin op Terras Vooruit

In het kader van stadslandbouw, en met 100 jaar Vooruit als catalisator, richtte ONBETAALBAAR een Green Bastards terras in voor de Vooruit. Van de plantjes zijn intussen al meermaals zaadjes geoogst. Deze worden gebundeld in een duurzaam pakket dat te koop wordt aangeboden, zodat ook jij de Green Bastards een plaats kan geven in jouw tuin. (link naar een bestelformulier voor het green bastards garden pakket.)

Green Bastards is een project van Willem Van Gucht (concept & tuinier), ONBETAALBAAR (concept), Nick Mattan (vormgeving) en Lotta Mächs (tekeningen).