Ecover

 

 

 

Ecover en Method komen samen in dit interieur dat Op Maak realiseerde voor de hoofdkantoren van method ecover te Malle. Deze twee fabrikanten van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen liggen mijlenver uiteen qua locatie, maar liggen boenk op dezelfde lijn qua filosofie: jezelf en je huis schoon houden mag onze planeet niet vervuilen. Omdat ze allebei geloven in een ‘cleaner clean’ fuseerden de twee merken in 2012. Ecover behoudt zijn uitvalsbasis in het landelijke Hamme, terwijl method thuis is in San Fransisco. Ecover staat voor rust en ingetogenheid, method staat voor vrolijk optimisme en een regenboog-huisstijl.

Deze twee looks samenbrengen was een uitdaging voor Op Maak, maar dan wel één van de leukste soort. Kleurrijke gradients, liefde voor groen en natuur, vrolijkheid én soberheid combineren? Dat zagen we wel zitten.

 

EersteBeeld

TweedeBeeld

 

De vrolijke stoeltjes en speelse kleurvlakken zorgen voor een frisse energie in de refter. Het groen uit de omgeving wordt naar binnen getrokken in de vorm van kamer-en hangplanten die de natuur letterlijk in huis halen.

Om de natuurpracht buiten te benadrukken, en al wie binnen zit te laten stilstaan bij het feit dat dit een zicht is om van te genieten, werden bepaalde muren zwart geverfd. Zo vormen de ramen een duidelijker kader voor wat plots een tableau vivant wordt.

 

DerdeBeeld

VierdeBeeld

Bij de balie en het onthaal wordt het samen functioneren van kleurenpracht en natuur heel duidelijk.

De vrolijkheid van de method-gradient komt zo goed mogelijk tot zijn recht door het contrast met uniform zwarte vlakken. Zo wordt de uitbundigheid van de kleurenpracht gekaderd, waardoor ze niet overweldigend of storend overkomt op bezoekers. In een ideale wereld droomde Op Maak van ‘echte’ groene wanden in het gebouw, waarbij levende planten een verticale tuin vormen. Dat zou ook zeker kunnen in een inrichting als deze, maar hier was het niet de ideale oplossing – ecover verhuist binnen een paar jaar, dus te permanente ingrepen kunnen beter nog eventjes wachten. Met dit grote fotobehang wordt er toch al rust en een groene sfeer gecreëerd, zonder te moeten investeren in een plantenwand.

 

VijfdeBeeld

 

De vergaderruimtes werden ook in een groen jasje gestoken door middel van fotowanden. De meubels zijn een lappendeken van verschillende houtsoorten en vrolijk gekleurde stoelen.

 

LaatsteBeeld

 

Een echte verademing is de conferentie-zaal, waar een kleine groep met veel focus kan samenkomen en vergaderen in een ontspannen en creatieve sfeer. Ook als je even moet skypen of bellen is dit de ideale plek. Huiselijk ingericht met veel gezelligheid en groen – een mooi rustpunt tussen de drukte van het kantoorwerk door. Hier werd ook op details gelet: van de kaders aan de muur tot de kussens die mooi bekleed werden door stoffeerster Flora Vervaet – alles werkt harmonieus samen. Zo worden stoorzenders vermeden en kan je zonder afleiding babbelen en nadenken.