prototypisch

Op het raakvlak tussen kunst en design verenigt ONBETAALBAAR duurzaamheid, schoonheid en liefde voor materialen. Een uitnodiging om na te denken over wat we wegwerpen, stil te staan bij het verhaal en de identiteit van een object, een gebouw of een ruimte.

Met onze prototypes blazen we nieuw leven in oude objecten en gerecupereerde materialen. Ieder object heeft zijn eigen verhaal.

Van kapotte of ongewenste meubelstukken, een halve deur, een schuifje, een tafel met drie poten, tot zelfs design en antiek. Voorwerpen ondergaan een transformatie: ze worden gestript, half ontbonden en met andere objecten opnieuw samengesteld. Anderen worden netjes opgekuist of gerestaureerd om hen in ere te herstellen. Een aangepaste prothese voor een afgebroken poot, een kast wordt tafel, de leuning wordt een zitvlak of een schommel,…

We willen nieuwe dingen laten ontstaan, discussies losweken, functionaliteit en fascinatie voor metier hoog houden. Op die manier willen we een band scheppen tussen objecten, hun vinder, hun bedenkers, hun uiteindelijke koper. We streven naar een materialisme dat emotionaliteit in zich draagt.

Prototypisch

In samenwerking met