UPLAB

logo_stoel

 

UP.LAB IS HET REGIOPROJECT VAN DE JEUGD – EN CULTUURSECTOR VAN DE REGIO PAJOTTENLAND-ZENNEVALLEI. MET DE HELE REGIO GAAN WE OP ZOEK NAAR JONGE ONTWERPERS, HANDIGE JONGEREN DIE SAMEN MET DE VZW ONBETAALBAAR OBJECTEN EEN TWEEDE DESIGN-LEVEN GEVEN.

 

  • MATERIAAL GEZOCHT

UP.lab spoort je aan afgedankte materialen op je zolder of kelder te verzamelen. Op 31/01 en 03/02 nodigen ontwerpers je uit om dit materiaal binnen te brengen en samen te bekijken. Ze luisteren naar je verhaal van kapotte/oude meubels, houtresten, metaal,..

  • SELECTIEDAGEN

Wij hebben het lab, breng jij de inspiratie? Ga samen met professionele designers en makers aan de slag in het meest creatieve lab van Vlaanderen! Spring tijdens de selectiedagen eens binnen en kom kijken of dit jouw ding is. Ontmoet de begeleiders en breng eventueel al eigen ontwerpjes mee.

31/01 van 15u tot 20u in de serre – CC De Ploter, Ternat
03/02 van 15u tot 20u in JC De Kazerne, Halle

  • ATELIERWEEK – 13-21 FEBRUARI

Een week lang kan je met een lab vol tools en begeleiders met heel wat skills samen van oude voorwerpen nieuwe objecten creëren. Jij brengt de ideeën, wij het materiaal. Kom langs en doe mee! Wordt Young Designer 2016!

  • UXPO

Op vrijdag 25 maart nodigen we alle deelnemers en partners uit om naar het eindresultaat te komen kijken. Die avond wordt ook een award uitgereikt aan het origineelste ontwerp. Alle objecten worden opgenomen in een catalogus en een tijdelijke expo in de Oude Post te Halle. In alle deelnemende gemeentes zullen grote affiches komen te hangen met de voorwerpen en hun makers.

 

meer info: www.uplab.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schermafbeelding 2016-01-05 om 09.59.38