KRAAKBOEK

11062320_931177433631721_1163621690799424868_o

 

ONBETAALBAAR maakt een eerste boek, over de laatste dagen van het oude Cultuurcentrum Ter Dilft. 400 pagina’s, met foto’s van Richard Duyck en Sarah Eechaut, vormgegeven door Mieke Hooghe en Nick Mattan. Het is te koop voor 35 euro.

Dit najaar beleefden de oude gebouwen van CC Ter Dilft hun laatste dagen. Omdat deze aangelegenheid niet geruisloos voorbij mocht gaan, werd er aan kunstcollectief ONBETAALBAAR gevraagd om een passend afscheid te voorzien.

Het -centraal thema voor elke ingreep was de verzameling aan -verhalen en -herinneringen die de bezoekers van Bornem koppelden met de bouwstenen en gangen van Ter Dilft. De herkenbare zwarte noppenvloer, het wachten aan de put, -vriendschappen die gesloten werden of lessen die gevolgd -werden, de uitzonderlijke architecturale details in het gebouw… Deze waren allen -grondstoffen voor de krakers om mee aan de slag te gaan.

Met dank aan de gigantische -weelde aan mooie foto’s, het dankbare karakter van de ingrepen zelf, en het inspirerende geheel van Ter Dilft en zijn archieven wordt de K R A A K nu in boekvorm -gegoten. Een klepper van zo’n 400 pagina’s waarin we de geschiedenis en het afscheid van CC Ter Dilft documenteren. Van hoe we het gebouw -aantroffen en omvormden tot hoe we het samen met Bornem terug ontdekten. Op de volgende beelden alvast een voorsmaakje.

Intekenen doe je door voor 15/1/2016 een mailtje te sturen naar: onbetaalbaar01@gmail.com met je ­gegevens (naam, adres en emailadres) en dan berichten we je zo snel ­mogelijk wanneer jouw K R A A K-boek klaar is.