ONBETAALBAAR MECHELEN

ONBETAALBAAR MECHELEN
Een project rond ontwerp, ambacht en Mechelse meubeltradities
Van 13 t/m 22 maart 2015

ONBETAALBAAR verzamelt samen met kunstencentrum NONA en de Voortgezette Opleiding voor Meubelontwerp (VOMO) afgedankte materialen. Die herwerken ze in het open atelier tot nieuwe voorwerpen, helemaal in lijn met de Mechelse meubeltraditie. Wie wil, kan zo’n nieuw object in huis halen. Vanaf 20 maart kan je ze komen bezichtigen.
Op 22 maart worden de stukken verkocht tijdens de ‘VEILING DER DINGEN’. Je krijgt bovendien niet alleen het herwerkte voorwerp, maar ook een paspoort met het ontstaansverhaal en tekeningen mee naar huis.

A3_poster_mechelen_grotereinfoINZAMELING MATERIAAL

Voor ONBETAALBAAR MECHELEN verzamelt ONBETAALBAAR afgedankte materialen in Mechelen. Duik de kelder in  en zoek naar objecten met een verhaal; kapotte/oude meubels, houtresten, metaal, … en doneer ze aan het ONBETAALBAAR-team. Voor derz editie in Mechelen zijn we specifiek op zoek naar materiaal in lijn van de Mechelse meubeltraditie.
Wil je zeker zijn dat het ONBETAALBAAR-team je oude schat een nieuw leven kan geven? Vanaf 2 maart kan je een foto mailen naar onbetaalbaar01@gmail.com

ATELIER ONBETAALBAAR MECHELEN​
13- 19 MAART, VOMO 10 – 22U
CAMPUS LUCAS FAYDHERBE ZANDPOORTVEST 16, 2800 MECHELEN​

De Voortgezette Opleiding voor MeubelontwerP (VOMO) binnen de afdeling Interieur & Design,Thomas More stelt haar atelier ter beschikking aan het ONBETAALBAAR-team. In deze VRIJ TE BEZOEKEN werkplaats wordt het binnengebracht materiaal getransformeerd tot nieuwe objecten. Een week lang zie je huidige studenten, oud-studenten, meubel- lectoren, naaisters, stoffeerders, metaalbewerkers en restaurateurs aan het werk. alle objecten worden voorzien van een PASPOORT waarin de herkomst van de materialen beschreven staat, de ideeën achter het ontwerp, informatie over de maker en foto’s om het werkproces te documenteren.

KIJKDAGEN ONBETAALBAAR MECHELEN
20-21 MAART, VOMO 14 – 18U
CAMPUS LUCAS FAYDHERBE ZANDPOORTVEST 16, 2800 MECHELEN​

Twee dagen lang worden alle objecten tentoongesteld. Een verrassende expo maar vooral de uitgelezen kans om je voor te bereiden op de veiling. Kijk, voel, bewonder… en bepaal met welk object jij naar huis wil op 22 maart!

DE VEILING DER DINGEN
22 MAART om 15u, NONA

Na een week van verzamelen, bedenken, bricoleren en exposeren in het VOMO-atelier verhuizen de objecten naar kunstencentrum NONA​. Hier worden ze door een officiële veilingmeester per opbod verkocht. De koper neemt niet enkel het object mee naar huis, maar ook het paspoort, waar zijn naam als trotse bezitter in vermeld staat.

BEZOEK OOK ZEKER

 • Opencampusdag interieur & design  14 MAART
  van 10-16u
  campus Lucas Faydherbe
  Zandpoortvest 16, 2800 Mechelen
  meer info? www.facebook.com/vomo.be  / www.vomo.be
 • Maker City  19-22 MAART
  Beurs, markt, conferentie over de lokale maakindustrie Technopolis en Lamot site
  meer info? www.makers.be
 • MAKER ROUTE: stadstocht met gids over de meubeltraditie van toen, via design van nu.
  2 toeren/dag telkens om 11u of om 13u
  Start Lamot site – 21-22 MAART
  meer info? www.nona.be

 

Productie:
Een productie van NONA en ONBETAALBAAR i.s.m. Thomas More, VOMO,
Maker City en Stoel zoekt Lief.