ONBETAALBAAR C-MINE

ONBETAALBAAR C-MINE

Met designers die afgedankte spullen een nieuwe identiteit aanmeten, ze exposeren en nadien veilen tijdens De Veiling der Dingen. Maar ook een grote closetsale-en stockverkoop, een repaircafé en workshops.

 

 • INZAMELING MATERIAAL
  Binnenbrengdagen van 10 t.e.m. 14.09 (10-17u) op C-min
  En op 10 september op ‘Winterslag Feest’

Voor ONBETAALBAAR C-MINE verzamelt ONBETAALBAAR afgedankte materialen in regio Genk. Duik de kelder in en zoek naar objecten met een verhaal. Van kapotte meubels, over hout-en metaalresten tot stukken stof of leder. Wil je zeker zijn dat het ONBETAALBAAR-team je oude schat een nieuw leven kan geven?
Mail een foto naar onbetaalbaar01@gmail.com.

 • ATELIER ONBETAALBAAR
  C-MINE gratis
  17 t.e.m. 21.09 (10-17u), C-mine designcentrum

Een week lang kan je binnenkijken in C-mine design-centrum, dat door ONBETAALBAAR wordt omgetuned tot één groot atelier. Je ziet er meubelontwerpers, naaisters, stoffeerders, metaal-bewerkers, restaurateurs,… aan de slag. Ze meten de binnengebrachte objecten een nieuwe identiteit aan. Een paspoort waarin de herkomst van de materialen beschreven staat, de ideeën achter het ontwerp, informatie over de maker en foto’s om het werkproces te documenteren.

 • EXPODAGEN
  ONBETAALBAAR C-MINE gratis
  22, 23 en 24 september (10-17 uur), C-mine designcentrum

Twee dagen lang worden alle objecten tentoongesteld. Een verrassende expo maar vooral de uitgelezen kan je om voor te bereiden op de Veiling der Dingen. Kijk, voel, bewonder… en bepaal welk object jij mee naar huis wil op 24 september!

 • DE VEILING DER DINGEN gratis
  24.09 20u15, Grote Zaal C-mine cultuurcentrum.

Na een week van verzamelen, bedenken, bricoleren en exposeren in C-mine designcentrum verhuizen de objecten naar het podium van C-mine cultuurcentrum. Hier worden ze door een officiële veilingmeester per opbod verkocht. De koper neemt niet enkel een object mee naar huis, maar ook het paspoort, waar zijn naam als trotse bezitter in vermeld staat.

 • REPAIRCAFÉ gratis
  Fietsen  ¦ 16.09 (16-20u)
  Elektro  ¦ 17.09 (10-17u)
  Kleding  ¦ 18.09 (10-17u)
  Kelder C-mine designcentrum – ingang via C-mine plein

Je fiets laten bijstellen, het wafelijzer laten repareren of de scheur in je favoriete jeans herstellen? Dat doe je in het pop-up repaircafé op C-mine in het gezelschap van een lekkere tas koffie of frisse limonade.

 • CLOSET-EN STOCKSALE gratis
  (On)betaalbare designer mode ¦ 18.09 (10- 17u),
  C-mine energiegebouw

Een closet-en stocksale om U tegen te zeggen. Geen alledaagse ketenmode en afgedragen afdankertjes, maar top designer items uit bekende en minder bekende kleerkasten. En ook een aantal toffe kledingmerken stallen hun stock uit in de Compressorenhal.

 • WORKSHOPS UPCYCLING
  Info & tickets: www.c-minecultuurcentrum.be
 1. MICHELLE BAGGERMAN – PRECIOUS WASTE ¦ 24.09 (13-16 u)
  Michelle Baggerman is een nieuwsgierige vormgever. Ze richtte haar eigen designstudio op waar ze samen met ingenieurs en kunstenaars voor verschillende privé en publieke opdrachtgevers werkt. Tijdens de’ Precious Waste’- workshop leer je een textiel gemaakt van gebruikte plastic tassen te spinnen tot fijne garens
 2. TAS VAN NESPRESSO CUPS ¦ 24.09 (13- 17u)
  Je leert met Ilse Vanderbeken materialen hergebruiken voor een prachtige tas gemaakt van Nespresso cups.
 3. RETRO FIETSLAMP ¦ 24.09 (13-17u)
  Samen met de enige echte minister van Upcycling Evy Puelinckx maak je een unieke retrofietslamp.