keuken tom en emmy

 

 

 

Tom en Emmy vroegen ONBETAALBAAR een keuken te ontwerpen die zowel sober, vrolijk, duurzaam als stijlvol is. Een combinatie die niet voor de hand ligt, maar die hier zijn weg zocht door het samenbrengen van natuurlijke elementen, neutrale kleuren, aardse materialen en een streepje bling-bling.

De keuken oogt ruim en biedt veel opbergruimte door de opeenvolgende kastelementen. Deze bestaan grotendeels uit gerecupereerd hout en vormen het draagvlak voor een betonnen werkblad.

opmaak_keukenemmy_boekenkast

Het hout voor de keuken werd opgeschuurd en geverfd in een lappendeken van witjes. De wanden van de keuken zorgen op die manier voor de rust die de vrolijke drukte van de tegelvloer in evenwicht brengt.

opmaak_keukenemmy_boekenkast3

Het betonnen werkblad loopt van wand tot wand met geïntegreerde gootsteen met afgeronde hoeken.

opmaak_keukenemmy_boekenkast6

De grepen voor alle kastdeurtjes zijn kleine uitsparingen afgewerkt met een messing ringetje. Op die manier wordt de egale wand van de kasten niet verstoord en ontstaat er een strak geometrisch spel tussen lijnen en kleine cirkels.

opmaak_keukenemmy_boekenkast5

opmaak_keukenemmy_boekenkast4

Een glanzende messing rand aan de voet van de kastwand weerspiegel de nostalgische tegels in keuken en verbindt oud en nieuw met een speelsheid die de schoonheid van de gebruikte materialen eer aan doen.

opmaak_keukenemmy_boekenkast2