JustAGoodProgram 

 

Geschilderd, geschaafd, onthoofd of verbouwd: de afgedankte objecten waarmee ONBETAALBAAR aan de slag gaat worden op allerlei manieren getransformeerd door hun makers.
Tijdens JUST A GOOD PROGRAM is iedereen welkom om De Werkwinkel te bezoeken in Bomastraat 35 en met eigen ogen te zien hoe dat proces in zijn werk gaat.
In De Werkwinkel kan je het volledige traject volgen dat een afgedankt object aflegt wanneer het in onze handen terecht komt.
(Onderdelen van) oude of kapotte meubels worden opgevangen en geregistreerd. Hierbij staan hun schenkers het verhaal en de geschiedenis van het stuk voorgoed af aan ONBETAALBAAR.
Deze ‘sans papiers’ zijn nu grondstoffen. Ze belanden in de ‘afvalberg’, waaruit ze geselecteerd kunnen worden door onze makers die er een nieuwe toekomst voor zien. Onder deskundige handen worden ze omgebouwd tot nieuw designstuk dat recht naar de fotostudio gaat voor zijn nieuwe paspoortfoto.
De Grafiekfabriek voorziet het nieuwe object van een naam en van de nodige documenten, waarna het recht naar de ONBETAALBAAR-winkel verhuist.
Hier wordt een nieuwe eigenaar en een nieuwe thuis gezocht in de vorm van een onderhandeling waarbij de koper de prijs kiest.
Voor de gelegenheid stelt ONBETAALBAAR ook een werktafel open voor bezoekers die zelf afgedankt materiaal willen ombouwen en oplichten tot een pracht-lampje.
Kom de makers van ONBETAALBAAR een bezoek brengen in hun atelier, schenk jouw afgedankte spullen, timmer/zaag mee en ga naar huis met een ONBETAALBAAR designstuk! 
  • WANNEER:
Zaterdag 17 maart
12u – 18u
  • WAAR:
CAMPO boma
  • VOOR WIE:
Alle leeftijden.
(Workshops toegankelijk vanaf 12 jaar, begeleiding van een ouder is welkom wanneer er nog niet zelfstandig gewerkt kan worden.)
Capaciteit: maximum 6 deelnemers tegelijk.
(Indien de werktafel volzet is bedraagt de wachttijd gemiddeld 30 tot 45 minuten.Wil je heel zeker zijn van je plek? Reserveer dan een plaatsje via mieke@onbetaalbaar.com.)
INKOM?
Gratis te bezoeken.
Als je zelf een lampje wil maken vragen we een vrije bijdrage voor het gebruik van restmateriaal – indien je zelf materiaal binnenbrengt is je deelname gratis.