Info Veiling Der Dingen

 

1073069_492807800802022_781066004_o

 

De Veiling der Dingen is een onderzoeksproject van ONBETAALBAAR waarbij we met zijn allen rond de tafel zitten om na te denken over hergebruik van oude objecten. Ieder object heeft zijn eigen verhaal. We zoeken naar oplossingen om dit afdankertje nieuw leven in te blazen. Van kapotte of ongewenste meubelstukken, een halve deur, een schuifje, een tafel met drie poten, tot zelfs design en antiek. Kortom: We gaan aan de slag met alles wat mensen niet meer willen.

Deze ‘Sans Papiers’ onder de voorwerpen -sorteren we op soort en alles wordt voorzien van een label. Vervolgens trekken we van elke ‘vondeling’ een pasfoto en vermelden vinder, vindplaats en  datum. Elk object krijgt een nieuwe identiteit, een paspoort als bewijs. De volgende stap is het verzamelen van ideeën van vaklui en denkers. Sommige voorwerpen ondergaan een transformatie: ze worden gestript, half  ontbonden en met -andere opnieuw samengesteld. Anderen worden netjes opgekuist of gerestaureerd om hen in ere te herstellen. Zo  blijven we  zoeken naar de perfecte leesstoel, een aangepaste prothese voor een afgebroken poot, een kast wordt tafel, de leuning wordt een zitvlak of een schommel, …

ONBETAALBAAR documenteert al deze zichtbare en onzichtbare bewerkingen via schetsen, foto’s, teksten, quotes, stempels, overschotjes materiaal…alles wordt weergegeven in het paspoort. Elk object krijgt zo een nieuw samengestelde unieke identiteit, een eigen verhaal. ONBETAALBAAR brengt zo mensen bijeen rond voorwerpen.

We  willen nieuwe dingen laten ontstaan, discussies losweken, functionaliteit en fascinatie voor metier hoog houden. Op die  manier willen we een band scheppen tussen objecten, hun vinder, hun bedenkers, hun uiteindelijke koper. We streven naar een materialisme dat emotionaliteit in zich draagt.