Agenda

De ONBETAALBARE agenda.
Klik op een activiteit om meer te weten te komen.

 • 27 mei
  Zolderdebolder! – Roeselare
  ONBETAALBAAR gaat aan de slag met oude schatten op zolder.

In het kader van de klimaatswitch werden inwoners van Roeselare uitgenodigd om hun zolder ‘op te kuisen’. Dat is namelijk de eerste stap die nodig is – en die vaak het moeilijkst gezet wordt – wanneer je je zolder wil laten isoleren. Onze makers trekken op 27 mei naar Roeselare en gaan daar ter plaatse de opgeruimde materialen transformeren tot nieuwe, ONBETAALBARE design-objecten.

 • 9 – 10 juni
  St.Raf Werk! – Bomastraat 35, Gent

In het weekend van 9 – 10 juni zet ONBETAALBAAR zijn deuren (en zijn poort) weer wagenwijd open voor publiek! Alles staat in het teken van Ambachten. Canneren, weven, biezen, vilten, haken, knopen, macramé, vlechten… You name it, we got it!
Dit weekend werd samen met Sint Rafaël (St.Raf) op poten gezet. Sint Rafaël is een school in Gent voor volwassenen met een visuele beperking. Naast tal van andere lessen en cursussen biedt Sint Rafaël ook opleidingen handwerk aan. De traditionele technieken die cursisten op school leerden hebben we in het atelier samen toegepast op minder traditionele wijze, waardoor we er op een spontane manier werk van maakten om oude ambachten naar een nieuw tijdperk te brengen.Naast de studenten en docenten van Sint-Rafaël presenteren we ook special guests Manoeuvre, Collectief Textiel en Sara Dykmans.

 • 1 juli tot 11 november 
  Unsettled – Provinciedomein Raversyde Oostende

In de beklemmende bunkers en gangen van de Atlantikwall prikkelen kunstwerken, films en in situ installaties je verbeelding. Un|settled brengt kunstenaars samen die affiniteit hebben met ontheemding. Ze presenteren nieuwe creaties  en bestaand werk.
Over de krachtige rol die verbeelding speelt in onze herinneringen.

Over heimwee, onderweg zijn en aankomen zonder thuis te zijn. Welke obstakels moet je overwinnen? Zoek je naar een nieuwe identiteit in een nieuwe thuis? Laat je alles los, om dan opnieuw te beginnen?

ONBETAALBAAR creërende binnen deze boeiende context een (t)huis voor het werk van Aïlien Reyns en een signalisatie-systeem voor het hele parcours.

 • 29, 30 juni en 1 juli
  Copacabana – rozebroekenpark, St. Amandsberg Gent

Het wijste, zwoelste, meest gratis festival van St. Amandsberg, én ONBETAALBAAR is van de partij! Hallo, niet te missen dus!

De makers van ONBETAALBAAR gaan aan het werk in het rozebroekenpark om spullen die tijdens de opbouw van het festival op de afvalhoop beland zijn te transformeren tot ONBETAALBARE pareltjes.

Vrijdagavond zijn we ‘s avonds aan de slag, zaterdag en zondag kan je ons overdag bezoeken.

 

 • 8 juli
  Salto Festival – Ieper 

Dit jaar zet Salto de hele stad in de steigers. Letterlijk, want zeven kunstenaars gewapend met duizenden plastic bouwblokken ‘verbouwen’ de hele stad. ONBETAALBAAR gaat een boot bouwen. Met een hele hoop recupmaterialen en de blokken bouwen ze een schip dat door de Stad vaart op de festivaldag. Het is de boot die alles en iedereen op het festival verbindt en wordt bemand door moedige kapiteins: leden van het publiek zelf.