object 10

  • Abraxas
  • Sajoscha Talirz

Sajoscha is een impulsieve maker. Daarmee bedoelen we niet dat hij projecten onbedachtzaam aanvangt, maar wel dat hij ervan houdt om zich te laten leiden door toevalligheden en mooie, ­spontane verbintenissen.

Abraxas is een trio van verschillende persoonlijkheden. Het stalen frame was het geraamte van een oude schoolstoel die door medemaker Jorik meegebracht werd uit de Artevelde hogeschool in Gent. Een keurige, studentikoze stoel was het. 

De grijze leuning van een saaie bureaustoel werd gecombineerd met de felle oranje rugleuning van een opvallende metalen buisstoel. Deze laatste twee werden ‘gesprokkeld’ in de ­Bijlmer. Dit wil ­zeggen dat Saskia Reynolds, de productieleider die ­ONBETAALBAAR hielp bij het opzetten en uitvoeren van het ­project, ze vond bij het grof vuil in de buurt.

Haar oplettend oog zorgde ervoor dat Sajoscha van drie ­afdankertjes één nieuw leven kon maken. Gemuteerd en ­vervormd, maar mooier dan zijn rechtlijnige ouders. En met al hun ­geschiedenissen gecombineerd… 

Drie voor de prijs van één, dus. Als je erover nadenkt.