OBJECT #051

Picknickzitje en handige lederen rugzak

Atelier Dubbeloo heeft van 19 tot 23 juni deelgenomen aan de workshops van de Coöperette in het Vooruitcafé en ging aan de slag met duurzaam Belgisch splitleder dat aan de vleeskant van het vel ligt, en meestal wordt weggegooid of vernietigd. Omdat het nooit perfect is afgesneden, is elke lap splitleder uniek. Atelier Dubbeloo wil met dit materiaal ingaan tegen de verzadigde markt waarin niets meer uniek is, en met ‘slachtafval’ een prachtig design-object maken.

Met een lap splitleder en een zitleuning maken ze een ingenieuze stoel. Het leder haak je aan de voorziene klemmen die je dan gemakkelijk uiteen kunt halen en kunt ombouwen tot een rugzak. Je kan zelfs een laptop in de zak meenemen.

Mensen in ’t stad willen wel graag bij zonnig weer in de parken vertoeven. Maar meestal in het gras nog nat, of gewoon vol aarde. En dan zijn de kleren vuil. Atelier Dubbeloo maakt komaf met de vuile broeken vol grasplekken. Met deze Japanse stoel ben je uitstekend voorzien bij de eerste zonnestralen om zoals een echte hipster rond te hangen in het park.

details OBJECT #051
  • maker: atelier dubbeloo
  • afmetingen: 45 x 40 x 57