OBJECT #029

Feng Shui. Dit object heeft zijn naam niet gestolen want met een beetje goede wil kan het zeker je geluk beïnvloeden. Mooie intentie van de maker.

 

Jacques wou absoluut materialen combineren die de naam hebben ‘inferieur’ te zijn. Neem nu het stuk polycarbonaat dat vaak wordt gebruikt in de verandabouw. De transparante plaat is een schenking van de fantastische Green Bastards, een project van Willem Van Gucht en ONBETAALBAAR in het kader van stadslandbouw van 100 jaar Vooruit.

 

Voor het onderstel van zijn beoogde salontafel gebruikte Jacques een metaalstructuur geschonken door vzw Bravvo, de preventiedienst van de stad Brussel die het welzijn en de sociale cohesie in de wijken tracht te verbeteren en versterken.

Het tafelblad bouwde hij vervolgens op aan de hand van het op maat gezaagde polycarbonaat en een forse houten cirkel die de KVS nog in stock had. Interessante combinatie.

De tafel kreeg ook een verrassend mobiel element, want met een vlindermoertje vees Jacques boven op het tafelblad een groene plank vast die ooit deel uitmaakte van een keuken en werd geschonken door het Gentse meubelatelier Roose. De plank bezorgt het meubel een mooie asymmetrie en kan je bovendien ook handig inzetten als doorgeefschotel van hap- en drankjes. Het vlindermoertje kreeg een lik rode lak en voegt dat extra tikkeltje sexappeal toe. Comme c’est toujours l’heure de l’ apéro.

details OBJECT #029
  • MAKER: JACQUES THILLY
  • AFMETINGEN: 27 X 130 X 105