OBJECT #009

Een stoel als een hangmat

Om meteen maar een potentieel vooroordeel de kop in te drukken: het lijkt misschien niet zo, maar dit meubel zit best goed. In de aanloop van dit ontwerp klopte Flora aan bij collega Micha met het (briljante) idee om een hangmat te weven van fietsbinnenbanden die ‘en masse’ werden geschonken door de Brusselse vzw Cyclo.

Metaalbewerker Micha koppelde Flora’s idee aan een metalen frame van een lederen stoel afkomstig uit de Kringwinkel in Merksem. Hij verbreedde het geraamte door er twee buisjes tussen te lassen, Flora weefde ondertussen acht binnenbanden tot een solide zitting.

De leuning – één van de vele stoelruggen die uit een Mechelse container werden geplukt- pakte Flora in met geweven fietsbinnenbanden die ze eerst halveerde om een fijner en dus eleganter effect te verkrijgen.

De vreemde naam van het object – Lofa- zagen Flora en Micha gedrukt staan op een plankje dat ze aanvankelijk als leuning gingen gebruiken. Ze bedachten dat het wel eens een combinatie van de eerste twee letters van het begrip ‘low profile sofa’ kon zijn. Een vlag die de lading absoluut dekt.

details OBJECT #009
  • MAKER: FLORA VERVAET & MICHA VANDENDRIESSCHE
  • AFMETINGEN: 70 X 80 X 55