OBJECT #007

Alle meisjes voor de spiegel

 

Eerst en vooral: de maakster van dit object roept iedereen op om niet langer nieuwe spiegels te kopen “want dat productieproces vernielt onze planeet”. Om het gebruik van tweedehands spiegels te promoten, ging Candice zelf aan de slag met een tweedehands exemplaar dat werd geschonken door de Brusselse decorbouwer Wim Klewais.

 

Naast de milieubeschouwende insteek wou Candice ook absoluut een ‘girly’ aspect in het ontwerp steken. Om dat te bereiken lijmde ze de spiegel op een roze vezelplaat geschonken door meubelatelier Roose uit Gent. Onder de spiegel bevestigde ze een constructie van op maat gezaagde spijltjes geschonken door de vader van Ann Vangenechten, een meubelmaker op rust uit Zoerle-Parwijs.

 

In, op, aan en tussen het rek kunnen ‘girlies’ sleutels, juwelen, sjaaltjes, dunne stationsromannetjes en ander kleinood kwijt. Het mini-speelgoedmannetje dat de maakster op de rand van spiegel bevestigde, is een humoristische toets. Het wijst vrouwen op het feit dat ze zich meestal mooi maken voor een man en niet zozeer voor zichzelf.

details OBJECT #007
  • MAKER: Candice Enderlé
  • AFMETINGEN: 41 X 51