OBJECT #006

Evenwichtige salontafel van marmer en metaal

Een massieve salontafel van beigekleurig marmer, geschonken door een inwoner van Bornem, werd door Leon onder handen genomen. Het zware tafelblad gebruikte hij niet, maar één van de L-vormige voetstukken – uit hetzelfde ‘logge’ materiaal – waarop het blad rustte toverde hij om tot een nieuwe tafel, kleiner van formaat en een stuk eleganter. Om te beginnen zette hij het voetstuk op z’n kant. Om precies te zijn: hij zette de L op z’n kop waardoor het kleine beentje bovenaan kwam te liggen. Dit werd het blad van het salontafeltje.

Zo’n ding blijft uiteraard niet rechtop staan, daarvoor is het steunvlak veel te klein. Dus zocht Leon een manier om het tafeltje stabiel te make. Hij recupereerde een roodgeverfde metalen buis uit een display-constructie van de bibliotheek, halveerde die en laste ze zo aan elkaar dat ze samen een driehoek beschrijven. De lasnaad mondt uit in een sierlijke punt waarop het marmer kan rusten. Door de afstand tussen beide ‘benen’ van de driehoek af te stemmen op de breedte van het tafelblad, wordt het meubel superstabiel.

Dit tafeltje is overigens zeer bevorderlijk voor de intimiteit: er is hooguit plaats voor twee glazen en een kommetje borrelnootjes.

details OBJECT #006
  • STEUNPUNT
  • MAKER: LEON DUYCK
  • AFMETINGEN: 34 x 42 x 34