OBJECT #006

Een echte Fair Faire-bank moet je verdienen

“Als een mens met absolute zekerheden begint, zal hij in twijfels eindigen. Maar als hij met twijfels zal willen beginnen, dan zal hij in zekerheden eindigen.”

Geen eigen kweek, maar een wijsheid van de Engelse filosoof Francis Bacon en best een beetje van toepassing op het weifelende proces dat dit stoere meubel aflegde.

 

Wat aanvankelijk een muurkast moest en zou worden, verzandde na een volle werkdag immers in volstrekte vertwijfeling, maar evolueerde uiteindelijk toch wonderlijk tot de geboorte van de enige, echte Fair Faire- bank. We besparen u het omslachtige verhaal.

Nicolas verzaagde stalen profielen die ooit door de KVS werd gebruikt om een bed mee te verstevigen dat dienst moest doen op scène. Hij laste de stukken vervolgens aaneen tot twee kubussen die het onderstel van de bank vormen.

 

Een robuuste, twee meter lange berken plank die werd geschonken door het Mechelse meubelbedrijf Maetwerk kreeg de hoofdrol en fungeert na een intensieve schuurbeurt als splintervrije zitting. Fraai detail: op het kloeke zitvlak werd het Fair Faire-logo gesjabloneerd. Nog los van de goede zaak: een hebbeding!

details OBJECT #006
  • MAKER: NICOLAS ELJASZ
  • AFMETINGEN: 45 X 25 X 180