OBJECT #003

Ronde tafel met deurblad

De hoogwaardige multiplexplaten gebruikt om het toneelpodium te verlengen/verbreden werden door verschillende makers tijdens deze editie gretig onder handen genomen. Dries verzaagde er een paar om twee tafels mee te maken. Voor dit object werkte hij onder meer met het resthout van deze tafels: hij verwerkte de plankjes tot een driepotig onderstel van een nieuwe tafel. Een typisch kenmerk van de multiplexplaten is dat ze aan één zijde hun natuurlijk houtkleur hebben behouden en aan de andere zijde zwartgeverfd zijn. Dit geeft het object iets (h)eerlijk bruuts en onbehouwen.

Op deze driepikkel monteerde Dries een rond blad, gezaagd uit één van de vele grijze deuren die Ter Dilft rijk is/was. Op het KRAAK-parcours kan u overigens zien uit welke deur precies het tafelblad werd gezaagd.

De deur is gemaakt uit geperforeerde vezelplaten bedekt met een laminaatlaag. Aan de zaagkant waren deze perforaties duidelijk zichtbaar en lelijk – een aanslag op de esthetiek, zeg maar. Dries verstopte ze door een zwarte rubber riem – gerecupereerd uit een bibliotheekmeubel – op de tafelrand te lijmen.

Advies van de maker: deze tafel past perfect in uw oranjerie, als verzamelplaats voor kamerplanten die bij de eerste koude worden binnengehaald. Maar net zo goed leent ze zich, met een vrolijk kleedje erover, voor een ontbijt op uw binnenterras.

 

Bij deze ronde tafel horen drie lage krukjes, vervaardigd uit hetzelfde materiaal als het onderstel van de tafel en gemaakt in de onvolprezen Dries Warlop-stijl: asymmetrisch, bruut, aards en uitermate krachtig.

 

details OBJECT #003
  • MET DE DEUR IN HUIS
  • MAKER: DRIES WARLOP
  • AFMETINGEN: 76 x 88 x 88