Blijven Zitten roept herinneringen op aan de schooltijd, en dat is niet toevallig: het basisonderdeel van dit ontwerp is een houten ‘old school’ lessenaartje voorzien van een scharnierend gifgroen blad. Dit werd geschonken door Campus Heilig Hart in Berchem. De lessenaar zou aanvankelijk opgesteld worden als ‘dienstmeubel’ tijdens de veiling, maar werd door Wouter in beslag genomen wegens ‘zeer inspirerend’. Hij versmalde het blad en verlaagde het tot zithoogte. Binnenin de lessenaar verstevigde hij de bodem met planken en zaagde hij een stuk uit de voorste plank, waardoor men makkelijk kan gaan zitten. Het metalen frame waarin het houtwerk rustte kwam zo gedeeltelijk bloot te liggen: links en rechts fungeren de metalen staven in het nieuwe ontwerp als armleuningen. Aan de achterkant plaatste Wouter een extra plank om te verhinderen dat het blad helemaal zou openklappen: het blad is immers de rugleuning van wat uiteindelijk, met behulp van een stevig stuk mousse, jawel, een zetel is geworden. De ’finishing touch’ nam stoffeerder Jozef Scholliers voor rekening, hij stak de mousse in een fraai stofje.

  • afmetingen: 106 x 64 x 48
  • maker: wouter defrancq