De spreekstoelen

Wil je graag een Spreekstoel in huis halen? 
Dat kan!

Laat ons je contactgegevens na (via info@onbetaalbaar.com) of vraag aan een van de suppoosten jouw favoriet aan te duiden. Op zondag 18 september sluiten we om 14u de tentoonstelling af en om 15u start de “Veiling der Spreekstoelen” waar de eerste stuks objecten live en onder professionele begeleiding van Filip Standaert (Handelsreizigers in Ideeën) vanop de Preekstoel aan de man worden gebracht.

Kan je er niet bijzijn? 
Geen nood, we aanvaarden je bod ook in enveloppe of mail (info@onbetaalbaar.com) of je kan zelfs telefonisch bieden.

COMMISSIEFORMULIER & FORMULIER om telefonisch te bieden hier te vinden
+ VEILINGSVOORWAARDEN.

ZO 18 SEPT
14u laatste kijk moment
15u start veiling

meer info over de makers en de ontwerpen?
– Nederlands document (klik hier)
– Engels document (klik hier)


Een cluster afgedankte kerkstoelen vormde het symbolische startpunt van De Spreekstoelen, een project waarbij 100 kerkstoelen de gemene grondstof vormen voor 100 verschillende individuen. Ambachtslui, kunstenaars, buurtbewoners en designers, zowel jong als oud, bekend als onbekend en met verschillende culturele en religieuze achtergronden kregen carte blanche om een stoel te herscheppen tot een nieuw object. Na hun transformatie keren de kerkstoelen nu terug naar de Sint-Jacobskerk waar ze elk hun nieuw samengestelde verhaal zullen prediken. Een lofzang op de individuele verbeelding. Amen!

Kom gerust kijken tss 8-18 sept naar de expo telkens op donderdag tot zondag tss 14-18u in St Jakobskerk. Kom langs, kijk mee en wil je zelf een spreekstoel in huis halen dan kan je online een bod doen op je favoriete stuk. En kom dan zeker ook op 18sept om 15:00 naar de St Jakobs kerk want dan is er de life Veiling van de eerste 25 stuks in de kerk vanop de Preekstoel!

De Spreekstoelen is een project van ONBETAALBAAR, CAMPO, Design Museum Gent en 019 met steun van de Vlaamse Gemeenschap