Veiling der Kinderen

Makerscollectief ONBETAALBAAR werkte voor deze Veiling der kinderen samen met MUS-E Belgium, platform voor -kunstenaars, die 45 kinderen meenam in een langdurig, artistiek traject. Muziek was de inspiratie voor het creëren van grafisch werk, kleine objecten en ontwerpen voor grote objecten die door de makers van ONBETAALBAAR verder werden ontwikkeld.

De Veiling der kinderen, ‘we like to move it’ staat in het teken van drie muziekstijlen; Hip hop, Rock’n roll en Bollywood. Kunstenaars Tine Guns en Louisa Maria Ponseele (MUS-E Belgium) -verdiepten zich samen met de kinderen in de muziek en -zochten naar een artistieke vorm om deze weer te geven. Dit resulteerde in grafisch werk, kleine objecten zoals juwelen voor de performers, kledij voor de bollywood dansers én ontwerpen voor grote objecten zoals een draagbare draaitafel of een rock’n roll troon. De makers van ONBETAALBAAR ontwikkelden deze objecten verder in het atelier in de Franse Vaart.

Beide scholen, De Mozaïek en De Triangel -liggen op een boogscheut van elkaar, in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham. Leerkrachten Didier, Lisa, Joke en Pieter zijn de enthousiaste partners in dit project. Zij ondersteunden de kinderen op elk moment in dit artistieke traject en verzorgden de communicatie naar hun families toe. Tijdens de veiling presenteren de kinderen van beide scholen samen hun voorwerpen.

De objecten worden tentoongesteld en per opbod verkocht tijdens een wervelende show en veiling in Campo Nieuwpoort. Gastheer Campo verwelkomt de jonge artiesten met open armen. De presentatie van de Veiling gebeurt in het Nederlands – Turks door Wouter Verdegem, Karlijn Sonderen en Erhan Demirci.

 

unnamed

Kom, geniet en neem je lievelingsobject mee naar huis. Heb je thuis een dure vogel? Het nest egg met veel bling bling is de juiste keuze! Heb je buikdans-ambities? Dan is het gedurfde wikkel-gewaad binnenkort jouw ding. Al eens op muzikale wijze een hart veroverd? Schiet op de ‘banyolo’! Elke koper krijgt zijn voorwerp mét paspoort mee naar huis waarin ook het verhaal met foto’s en tekeningen staat beschreven.

De veiling der dingen (kinderen) draait rond samen creëren. Deze keer maakten we een verbinding tussen ONBETAALBAAR, de basisscholen De Triangel en De Mozaïek, twee kunstenaars van MUS-E Belgium, Tine Guns en Louisa Maria Ponseele, CAMPO Nieuwpoort en Stad Gent.

MUS-E Belgium is een platform voor kunstenaars in co-creatie die vanuit een sociaal engagement hun kunstpraktijk vertalen in artistieke trajecten binnen het onderwijs, de vrije tijd en de welzijnssector. Hierbij worden er verbindingen gemaakt met andere kunstinstituten. Het MUS-E programma is in tien landen aanwezig, samen het MUS-E -netwerk van de International Yehudi Menuhin Foundation.

Productions en Zonen brengt theater in vele vormen. Bezielend, sfeerscheppend, publieksgericht en interactief. Met een humoristische bijsmaak en een vleugje poëzie. Voor deze VEILING DER KINDEREN -werkte Wouter Verdegem met de k inderen aan podium-présence, show attitude en veiling skills.

CAMPO is een Gents kunstencentrum met een uiterst gevarieerd programma. Jaarlijks maken, presenteren of ondersteunen ze meer dan 400 voorstellingen en evenementen, gaande van theater en dans over -performance tot beeldende kunst. De tentoon-stelling en de veiling vinden plaats in Campo Nieuwpoort op 21 april.

 

 

details Veiling der Kinderen
  • datum: 21 april 2016
  • team: ONBETAALBAAR team: Sophie De Somere, Richard Duyck, Mieke Hooghe, Wannes De Bruycker, Dries Warlop, Thomas (LITTLE TROUBLE KIDS), Lina Ghys, Flora Vervaet, Natasja Billiau, Nick Mattan, Pieter-Jan Bogaert / Kunstenaars MUS-E: Tine Guns, LOUISA PONSEELE, Jozefien Muylle / Scholen de ­Triangel en St Salvator: juf LISA en JUF JOKE en ­meester Didier en MEESTER PIETER en kinderen VAN De Triangel ­Stanislava ­Dobreva, Natali Radeva, Sebile Nadhzi, Asya Bicer, Maria ­Staneva, Yonus Hafaz, Souliman El Allali, Nisa Yildirim, Cemal Aksoy, Aslan ­Feradov, Junaid Shahzad, Sultan Haji ­Dilawar, ­Samet ­Saritas, Emre ­Osmanov, Ferah Fikri, Sezar Sabriev, ­Aarun El ­Allali EN Onur Yildirim KINDEREN VAN De Mozaiek: Sufaj ­Hajrullah, Braham Chokri,Trinh Hoang Khiem, Kraja Bajram, Dridi Achraf, Yildiz Maryam, Mannan Alithra, Keser Alper, ­Hyuseinov Berdan, Avci Duygu, Nehatova Nedzhlya, Sabev Sabi, Kalay Feyzullah, Karaca Yakup, Kristova Kiana, ­Duraku Serjan, Laouni Sofian, Ivanov Hyusein, Habib Aysu, Dogan Pakize, Sabri Melisa, Yilmaz Burak, Kezer Koray, Kandil Buse EN Addo Kelly