OBJECT #060

‘Hobbelpaard’ uit fietsstoeltje, babypop, stoelleuning, alles verbonden door CLS

Nauwelijks binnengebracht in het atelier, zag ontwerper Dries Warlop in de babypop het perfecte slachtoffer om de stoel waar hij aan werkte van een kinky en licht sadistisch kantje te voorzien.

Dries werkte eigenlijk aan een hoge barkruk, waarop hij het zwart plastic-ijzeren kinderzadel zou bevestigen als zitting. Het houten frame in CLS was zo goed als af, toen de pop hem op andere gedachten bracht. Aangezien hij toch al met kinderspullen werkte, en het contrast tussen het ‘mannelijke’ zwarte fietszitje met riempjes en de meisjesachtige pop zijn fantasie op hol deed slaan, besloot hij een Paul Mc Carthy-achtige versie van een hobbelpaard te maken.

Het werkproces baarde veel opzien en hilariteit in het atelier, omdat Dries de babypop nogal ruw aan het houten onderstel vastnagelde. Het is deel van zijn anarchistische, brute stijl en het beeld van een baby verpletterd onder het zitvlak heeft tegelijkertijd iets grappigs, wreeds en obsceens.

Als finishing touch werkte hij het object af tot een stuk kinderspeelgoed, wat het verhaal volledig maakt.

KINDERRITJE toont zowel het onschuldig plezier als de soms meedogenloze kant van kinderen en van volwassenen die in hun verbeelding ook steeds kind blijven.

details OBJECT #060
  • maker: Dries Warlop