OBJECT #056

Lessenaar met poten van biljartkeus. Vooraan zijn er twee lades en achter een kleine schapje. Het tafelblad is -bekleed met leder. Daarbij hoort een stoeltje, eveneens uit biljartkeus en bestoft met leder.

Alexandre’s lessenaar bestaat volledig uit -overgebleven platen multiplex. Niemand weet waar ze ooit precies voor dienden en hoe lang ze al smachtend in de kelders van Vooruit lagen te wachten op een nieuw leven. Maar nu zijn ze aaneen gelijmd, gevezen, geschuurd en mooi glad gelakt.

Vooraan in het blad zitten twee elegante lades, die zo gemonteerd zijn dat ze nooit nog los kunnen komen. Ideaal om je laptop in op te bergen aan het einde van de werkdag. Aan de achterzijde van het bovenblad is een schapje om de meest noodzakelijke dingen te kunnen wegbergen; uw perforator, uw nietjesmachine, uw dierbare collectie briefopeners. Op die manier kan de tafel voor verschillende dingen gebruikt worden. Absoluut het spannendste onderdeel van deze tafel zijn de kriskras geplaatste poten: oude biljartkeus, negen om precies te zijn. Leuk weetje: de lederen details zijn afkomstig van twee oude, nogal lompe bureaustoelen die je in verschillende andere objecten op de veiling zal zien terugkeren. De maker wou de symmetrie van het object doorbreken.

Zo loopt het bureaublad langs één zijde schuin af. De biljartkeus zijn in verschillende hoeken geplaatst, zodat de wirwar zich onder de tafel afspeelt, en niet er op.

details OBJECT #056
  • maker: Alexandre Lowie
  • afmetingen: 76 x 150 x 60