OBJECT #043

Een stoel om onder de rokken te kijken.

De bruine kunststofzitting van de stoel sprak Klaas aan omwille van zijn eenvoudige vorm en reliëftextuur. Van een andere stoel recupereerde hij het metalen onderstel. De combinatie van beide onderdelen heeft iets ongerijmds, omdat het onderstel groter is dan de zitting. Vooraan kon Klaas het onderstel moeiteloos vasthechten aan de zitting, maar achteraan lukte dit niet. Uiteindelijk vees hij de achterste gaten dicht en bevestigde hij onderaan de zitting een leren reepje om het kletterende geluid te dempen dat weerklinkt wanneer je gaat zitten. De achterste poten, die in een boogje naar beneden lopen, stulpen uit.

In combinatie met de bolle rugleuning doet het geheel -denken aan een reusachtige spin. In een ruimte zit Klaas het liefst met zijn rug tegen de muur. Zo heeft hij overzicht. Hij hoeft geen rekening te houden met wat achter hem gebeurt. Zo ontstond het idee om aan de rechterachterpoot van de stoel via een metalen stang een autospiegeltje te bevestigen.De stang kan in alle richtingen bewegen; het spiegeltje kantelt -gedeeltelijk om zijn as.

Dus geen nood wanneer een veilige muur veraf is, want nu is er de Spiekspiegel. Daarmee kan u, geheel onopvallend, in de gaten houden wat zich naast, achter en boven en onder u afspeelt.

details OBJECT #043
  • maker: Klaas Vanhee
  • afmetingen: 66,5 x 38 x 47