OBJECT #031

Een knipoog naar de chaise longue van Le Corbusier.

Een assepoesterverhaal onder de stoelen of hoe een -versleten strandstoel transformeerde tot een ‘design chaise’. Het is niet iedere stoel gegund. Het houten raamwerk van de stoel zelf werd door -Barbara en Charlotte opgeschuurd en behandeld met olie. Een -hardnekkige motorolievlek werd verwijderd zodat het hout als nieuw oogde.

De oorspronkelijke, rafelige canvas werd er af -gehaald en vervangen door fijn leder. Deze grondstof werd -gerecupereerd uit twee jassen die beide makers helemaal uit elkaar haalden. De stukken werden aan elkaar genaaid tot één grote lap waarvan de voorkant donkergroen en de achterkant okerkleurig is. De nieuwe zitting werd gewassen met leerzeep en om het houtwerk heen bevestigd. Om het de gebruiker zo comfortabel mogelijk te maken, hechtten Barbara en Charlotte aan het zitvlak een hoofdkussen, in hetzelfde okerkleurige leer als de achterkant. Het kussen bestaat uit parallelle naden, afkomstig uit het schouderdeel uit de jas. De vulling werd gerecupereerd uit het kussentje dat bij de originele stoel hoorde.

Om te verhinderen dat de stoel ongewenst van stand verandert wanneer u erin gaat zitten, bevestigde Aaron De Keyzer nagels ter hoogte van de drie inkepingen.

 

details OBJECT #031
  • maker: Barbara De Laere en Charlotte Goethals
  • afmetingen: 100 x 68 x 100