OBJECT #030

Elk huis heeft een man van waarde nodig

 

Hoed af, dit is een hele meneer. Maker Dries geeft zonder omhaal toe dat hij bijzonder fier is op deze voornamelijk uit eik opgetrokken stoel. “Ik heb mijn grenzen verlegd”, zegt Dries. “Tijdens de ONBETAALBAAR-projecten werk ik meestal erg snel. Ik wil objecten creëren in een flits: het moet bougeren, het moet vooruitgaan. Tegen mijn gewoonte in heb ik een volledige dag gewerkt aan Auguste. Da’s nooit eerder gebeurd. Ik moest en zou het helemaal juist hebben.”

 

Vertrekpunt van het ontwerp is een opvallend breed gevleugelde poot – solide maar verfijnd- afkomstig van een tafel geschonken door het Gentse kunstencentrum Vooruit.

In een dennenhouten element dat collega Jan Fack op straat had gevonden, ontwaarde Dries een notabele armleuning, zelfs zonder te hoeven ingrijpen. Knap gezien.

 

Het zitvlak, de leuning en vooral de verbindingen ertussen bleken een ander paar mouwen en vereisten veel denk- en doewerk van de maker. Dries ging rustig en doordacht aan de slag met eik geschonken door de Brusselse houthandel Nordic en leverde aan het einde van een lange dag dit opmerkelijke heerschap af. Knap, aanwezig en waardig. Een man uit één stuk. Onmiskenbaar een rijkdom in huis.

details OBJECT #030
  • MAKER: DRIES WARLOP
  • AFMETINGEN: 80 X 110 X 65