OBJECT #028

 

Het zelfbouwpakket dat niemand een inzinking bezorgt

De talentvolle bedenker van dit fijne ontwerp voelde zich meteen aangetrokken tot een aardige restant theaterspots die werd geschonken door Ian Ghyselinck, nog zo’n maker van ONBETAALBAAR. Op zoek naar bruikbaar materiaal om een ander soort lamp mee te maken, dissecteerde hij de spot volledig.

Guillaume ontdekte tot zijn grote verrassing dat de binnenste plaat -een vierkant met cirkelvormige uitsparing- er keihard uitziet, maar eigenlijk is gemaakt van flexibele kunststof. Door één zo’n plaat te plooien en met clips vast te klemmen tegen een tweede, niet-geplooide theaterspotplaat verkreeg hij de elegante vorm die hij beoogde. Een eenvoudig snoer, een fitting en een lamp uit eigen stock voltooiden het pronte stuk dat je heel simpel met twee vijsjes tegen de muur kan bevestigen.

De lamp bleek zo heerlijk eenvoudig in elkaar te zetten dat ONBETAALBAAR besloot om er een DIY-reeks van te laten maken. Tot grote vreugde van Guillaume: “Er bestaat geen betere manier om mensen in contact te brengen met design dan ze de kans geven om het ontwerp zelf in mekaar te zetten.”

details OBJECT #028
  • MAKER: GUILLAUME LEMMENS
  • AFMETINGEN: 25 X 26 X 17