OBJECT #026

Duo sierlampjes bezet met bingofiches.

Sophie De Somere en Micha Vandendriessche vonden het bingospel tussen het afgedankt kinderspeelgoed in het atelier toen ze op zoek waren naar nummertjes voor een datumstempel, die ze wilden maken uit een aardappelperser. De bingofiches bleken echter niet compleet en kalendergebonden om te gebruiken als sjablonen en de stempel werd afgevoerd. Met de nummertjes mooi gerangschikt op tafel kregen ze een nieuwe inval: de bingolamp.

Micha begon de draad van een lamp en een ijzerdraad van een kapstok met bingofiches te bezetten. Eerst was het idee om een lange lamp te maken met alle nummertjes, van 1 tot 90, maar uiteindelijk vonden Sophie en Micha het mooier om twee complementaire lampjes te maken, eentje met fiches van 1 tot 45 en een ander van 46 tot 90. Zo konden ze bijv. als nachtkastlampjes dienen, elk aan een kant van het bed, eentje voor haar en een voor hem. Of op de hoek van de kast?

Het nummertje 15 ontbreekt in de lampjes. Daar is een verhaal aan verbonden uit het atelier. Veerle Hasselman had het gebruikt als huisnummer voor haar vogelkastje (OBJECT N° 0015 “KOEKOEKSKAST”), maar toen Micha de onderhandeling aanging voor zijn lamp en Mohammed Aitba de bingofiche probeerde losmaken van het huisje, verbrijzelde het. De bingolamp zal dus altijd zonder nummer 15 blijven.

In een van de promotiefilmpjes voor ONBETAALBAAR dansen de bingolampjes een romantisch walsje met brandende lichtjes.

 

details OBJECT #026
  • maker: Micha Vandendriessche