OBJECT #024

Licht vangen was nooit zo simpel

Toen Polien een biljartkeu kaarsrecht tussen de afdankers zag staan, twijfelde ze geen moment. In deze mooi afgewerkte, houten sportstok die ONBETAALBAAR cadeau kreeg van een Oostendse sportwinkel, zag de creatieve maakster meteen de basis van een idee dat ze in de conceptuele fase de werktitel ‘vislamp’ meegaf. Of in haar eigen woorden: “Iets waarmee je licht kan vangen.” Mooi.

Voor de voetplaat gebruikte Polien -treffend en passend- een verweerd stuk van een oude aanmeerpaal die jaren in het water stond en geschonken werd door de Mechelse houthandel BOSQ.

Polien vees er de keu schuin aan vast en leidde dan een verlichtingssnoer naar boven dat bij de stok wordt gehouden door zilveren ringetjes, een schenking van decorbouwer Wim Klewais. De vislijn mondt uiteindelijk uit in een bolvormig peertje dat je kan dimmen naargelang de gewenste sfeer.

Aardig detail: de vislijn wordt aan de basis schijnbaar ondersteund door een grondvork die Polien maakte van een restje tropisch hout. Hengelen naar een complimenten is overbodig: dit object is áf.

details OBJECT #024
  • MAKER: POLIEN BOONS
  • AFMETINGEN: 145 X 19 X 42