OBJECT #021

Zetel gemaakt uit een oude zinken badkuip, een schapenvellen jas en de poten van een bed.

Ontwerpers Alexandre en Sophie sloegen de handen in elkaar om een gezellige zitstoel te maken die zowel comfort als doorleefdheid uitstraalt. Als basis namen ze een antieken zinken badkuip die herinnert aan de luxe van de negentiende-eeuwse rijken, die zich in zo’n zitbad lieten wassen door hun personeel.

Sophie maakte een zitting op deze valse bodem, bekleed met de mouton retourné van een jas die ooit sentimentele, romantische waarde had. Alexandre sneed een houten cirkel om de kuip its minder diep te maken en schuurde een groot deel van de oxidatie weg van het zink, maar niet alles, om een verweerd patiné-effect te verkrijgen. Daarna oliede hij het bad om de donkere zinkkleur naar boven te halen. Onder het bad plaatste hij een houten ring waarin hij drie houten poten van een oud bed vastvees en lijmde. Een beetje scheef, om de indruk te wekken dat de constructie zich ‘gezet’ heeft.

In het atelier werd overwogen om een hoofdsteun te maken, maar dat had de elegante vorm van de badkuip te niet gedaan.

De Muttontub behoeft niet veel onderhoud, enkel nu en dan inoliën, zeker als ze in de badkamer aan badzouten blootgesteld wordt.

details OBJECT #021
  • maker: Sophie Doore
  • afmetingen: 68 x 76 x 50