OBJECT #019

Dit vliegend tapijt brengt je in hogere sferen.

Deze stoel, naar het model van Marcel Bruer, uit verchroomd metaal die in zijn originele staat een lederen zitting had, werd door Charlotte en Barbara gestript. Het leder werd vervangen door stukken die ze sneden uit een veelkleurig wollen tapijt. De nieuwe bekleding – zitting, rugleuning en armleuningen – toont evenwel de achterkant van het tapijt, dat zachter van kleur is en een stuggere textuur heeft. ‘Het is gewoon interessanter materiaal om mee te werken’, aldus Charlotte en Barbara. Om het rafelen tegen te gaan, werd de rand van de tapijtstukken behandeld met witte latex, die transparant opdroogt.

TAPIS CHAISE werd identiek gemaakt voor de ‘Veiling der Dingen’. ONBETAALBAAR wilde graag de uniciteit van een object in vraag stellen. Deze stoel werd in zijn enkelvoud gepresenteerd in de catalogus en veiling, maar tijdens de presentatie werd er een tweede, identieke stoel naar voren geschoven. We wilden testen hoeveel het publiek wil betalen voor een tweede, identieke stoel – en of de bieder van de eerste stoel zich wil ontzien van zijn bod nu hij weet dat deze stoel niet uniek meer is.

Een bijzonder detail: door de nieuwe bekleding zijn de stoelen niet meer helemaal identiek. De ene stoel werd bekleed met een stuk uit de linkerkant van het tapijt; de andere met een fragment uit de rechterzijde. Zo zijn ze op subtiele wijze gespiegeld. Zoek de verschillen!

details OBJECT #019
  • maker: Barbara De Laere en Charlotte Goethals
  • afmetingen: 82 x 75 x 56