OBJECT #018

Een bureau naar Le Corbusier 16.

Leon en Emile recupereerden twee ziekenhuiskastjes voor hun ontwerp Infermetrie. Het derde kastje lieten ze over aan andere makers. Maar omdat het tot hun verbazing na enkele dagen nog steeds niet opgeëist was, namen ze het zelf in beslag.

Ze vonden een plank uit eikenhout met de bedoeling er een bureaublad van te maken. Ze slepen één van de gebogen handvaten van het kastje af, zodat de plank erop kon -liggen. Op het kastje zelf legden ze een gelijkaardige eiken fineerlaag die paste bij het bureaublad. Op het bureaublad plaatsten ze een klein, goudkleurig lampje. Met hun collectief VORMEN ontwierpen de broers een bureau (de 1M tafel) waarbij ook een lamp vanuit het ‘niets’ uit het tafelblad komt. Ze hadden liever geen poten gebruikt, maar het bureau bleef uit balans. Het werk van Le Corbusier leverde de sleutel tot een oplossing. Ze plaatsten een ronde poot aan het eind van de tafel, een verwijzing naar de LC 16 van Le Corbusier. Het inklapbare of modulaire bureau van Le -Corbusier is speciaal ontworpen voor de krappe -appartementen van het Unité d’Habitation. Het kreeg één poot waardoor meerdere mensen eraan konden zitten.

Geïnspireerd door Le Corbusier gaven Emile en Leon hun bureau een poot, wat het meubel ideaal maakt voor een -studentenkamer of klein appartement.

details OBJECT #018
  • maker: Emile en Leon Duyck
  • afmetingen: 78 x 119 x 36