OBJECT #018

Geupgrade klimrek om uw kleren en/u uzelf aan te hangen

Vier klimrekken uit de polyvalente zaal van Ter Dilft inspireerden Emile om… een klimrek te maken. Een nieuwe versie samengesteld uit gerecupereerde onderdelen van de vier rekken, waarbij hij hulp kreeg van zijn broer Leon. Versleten dwarsstaven verving hij door steviger staven die de tand des tijds hadden doorstaan; ook uit de vier metalen ophangsystemen koos hij het meest intacte exemplaar. De ritmering van de dwarsstaven – anders gezegd: de manier waarop de dwarsstaven binnen het frame zijn geordend – liet hij ongemoeid. Het houtwerk friste hij op en wreef hij in de olie om het te laten glanzen als nieuw.

Dit monumentale meubel komt helemaal tot zijn recht in een grote ruimte met hoge plafonds – de woonkamer van een herenhuis of een industriële loft – waar het niet louter als pronkstuk tegen de muur kan hangen, maar ook een functie heeft. Emile bevestigde immers verschillende metalen haken op de dwarsstaven, waardoor het klimrek zich ook leent als kapstok voor handdoeken en kledingstukken. U kan het rek natuurlijk ook gewoon gebruiken waarvoor het geconcipieerd is: om zelf aan te hangen. Ondersteboven, zo u wil, want dat schijnt goed te zijn voor de hygiëne in uw hoofd en de ordening van uw gedachten. Zeg dat abonnement in de fitnessclub alvast op…

PS De naam van dit schitterende object – ‘Coen’ – is een eerbetoon aan de Nederlandse ontwerper Coen De Vries, op wiens boekenkast het is geïnspireerd.

details OBJECT #018
  • COEN
  • MAKER: EMILE & LEON DUYCK
  • AFMETINGEN: 255 x 88 x 10