OBJECT #018

Verlichting van de betere slag

Met letterlijk speelse elementen een verrassend object maken: dat was het doel van Arthur Etard. Toen hij tot zijn eigen grote verrassing twee hockeysticks zag liggen tussen het ongewenste materiaal, was hij meteen verkocht. De sticks zijn overigens bizarre oudgedienden van ONBETAALBAAR want al sinds de eerste Veiling der Dingen blijven ze gezellig mee op tournee gaan. Eerder al zagen verschillende makers er een lamp in, maar het bleef bij woorden en wilde plannen.

En toen kwam Arthur. De jonge ontwerper is tuk op wat hij zelf ‘symmetrie met een twist’ noemt. Het koppel sticks zag hij perfect in dat idee passen. Hij vervaardigde eerst een solide steun door twee rugleuningen van zwarte stoelen aan elkaar te vijzen die ONBETAALBAAR vorige maand uit een Mechelse container haalde.

Daarop zette hij –omgekeerd rechtop – de twee hockeysticks vast. Een geel lichtsnoer uit de stock van ONBETAALBAAR reeg Arthur door de gaten van beide slagzones. De fitting komt uit het restauratieatelier van Merksem.

Het rijgen met geel touw- een decorrestje van Ontroerend Goed- herhaalde de maker in de sokkel waarin hij aan weerszijden gaatjes boorde. Tenslotte maakte hij het lichtsnoer met zwarte tape vast langs weerszijden van de sticks.

Verlichting met originele slagkracht, als je ’t ons vraagt.

details OBJECT #018
  • MAKER: ARTHUR ETARD
  • AFMETINGEN: 117 x 44 x 17