OBJECT #012

Luis vond een houten ronde paal – un rondin, die hem inspireerde om poten van te maken. Hij zaagde ze in vier gelijke delen en zocht naar een bijhorend blad. Hij koos voor de roze vezelplaat, maar de poten waren niet stabiel genoeg om dit lange blad te ondersteunen. Omdat hij dat blad graag wilde behouden, koos hij voor andere, stevigere poten uit de houtsoort Nordic. De ronde poten kregen een kleiner, bordeaux kleurig blad. Het duo was geboren.

 

In alle poten maakte hij een inkeping waar de tafelbladen net in schuiven. De insnedes wilde hij eerst enkel met de hand doen, maar dat was net iets te robuust. Met een hamer en beitel kapt hij eerst het hout weg om vervolgens met de elektrische schuurmachine verder te verdiepen en te verfijnen.

 

De ronde Rondin poten zijn iets langer waardoor de tafel over Nordic helt, als het ware het mannetje die zijn vrouwtje wil beschermen. Deze metafoor krijgt meer uitdrukking door de keuze om beide tafels te verbinden door een poot. Op die manier staan ze met gelijke voet op de grond en houden elkaar in evenwicht.

details OBJECT #012
  • MAKER: LUIS BELLINGER
  • AFMETINGEN: 46 x 136 x 84