OBJECT #011

Een aquarium omgetoverd tot een vestiaire: een vestimentarium.

Tijdens de rommelmarkt in Berchem, mochten de medewerkers van ONBETAALBAAR voor het huis van Thijs staan. Vroeger werkte Thijs in een aquariumzaak, daarnaast is hij ook verzamelaar van aquaria: in zijn huis staan maar liefst zes à zeven stuks. Dit balkvormige aquarium op een -metalen onderstel kreeg hij van een klant en stond lange tijd in zijn woonkamer. Hij wilde het van de hand doen omdat hij zich een groter exemplaar had aangeschaft. Daartoe plaatste hij een zoekertje op het weggeefforum ‘Freecycle Antwerpen’, zonder respons. Hij gooide het dan maar tussen de kapotte deuren en het versplinterde hout dat zich, wegens verbouwingen, in zijn voortuin had opgestapeld. -ONBETAALBAAR ontfermde er zich over.

Toen Wannes dit object zag, kreeg hij meteen het -lumineuze idee om er een vestiaire van te maken. De balkvormige glazen bak zette hij rechtop. Daarin bouwde hij een -houten constructie bestaande uit een reeks schappen. Die -monteerde hij schuin in de glazen bak, waarbij ze -elkaar telkens aan één zijde raken en ondersteunen. Aan de -driehoeksverbinding die daardoor ontstond, voegde hij multiplexplaten toe bekleed met donkergroene en lichtroze -fineerlagen. Een aquarium zonder water kan perfect dienst doen als een terrarium. De vorm en de kleuren verwijzen volgens Wannes dan ook naar een slang.

Het metalen onderstel werd eveneens gekanteld en kwam rechts van de glazen bak te staan. De houten tak, die bij het afgedankte aquarium hoorde, bevestigde Wannes aan de bovenste staaf; daaraan kunnen kapstokken worden -gehangen voor mantels en vesten. Een multiplexplaat met donker-groene fineerlaag kreeg onderaan een plaats; daarin zijn drie gaten gezaagd om paraplu’s in te zetten. Op de schappen in de glazen bak kan u mutsen, sjaals, wanten en schoenen kwijt.

details OBJECT #011
  • maker: Wannes Verhees
  • afmetingen: 142 x 118 x 40