OBJECT #009

Van deze ligstoel bestaat nog een andere versie, die oorspronkelijk werd gemaakt als prototype, of anders gezegd als een oefenversie voor ‘the real thing’. Het prototype vond Emile echter waardevol op zich en wordt ook geveild.

Deze versie is een variant. Een luxe variant om precies te zijn, want voor deze stoel gebruikte Emile het keiharde, duurzame hout – vermoedelijk rode beuk – van een klimrek gerecupereerd uit de polyvalente zaal in Ter Dilft. De poten en armleuningen zaagde hij uit het robuuste frame van het rek. De onderdelen voegde hij samen door middel van bouten én met de al even hoogwaardige dwarsstaven van het klimrek.

De zitting is het werk van ontwerpster Anja Peresic. De voorkant werd gemaakt uit de nachtblauwe theatergordijnen van het oude podium; de achterkant is geknipt uit een sterke, tweelagige (polyester en linnen) zwarte stof. Bovenaan het zitstuk, daar waar de naden het meest onder spanning staan, bevestigde Anja repen rekstof. Zo krijgt de zitting een beetje vering, wat het zitgevoel des te aangenamer maakt.

details OBJECT #009
  • DELUXE
  • MAKER: EMILE DUYCK
  • AFMETINGEN: 70 x 65 x 96