OBJECT #004

Een schizofreen tafeltje.

De houten planken en staven zijn de basismaterialen van Breekpunt van Wannes Verhees. Ze werden door Nick -Mattan, die voor ONBETAALBAAR de paspoortjes ontwerpt, aan -ONBETAALBAAR geschonken. Oorspronkelijk maakten ze deel uit van een frame waarin Nicks multidisciplinaire -afstudeerproject werd gepresenteerd. Wannes vertimmerd ze tot het onderstel van twee lage tafeltjes. Het blad van beide tafeltjes is van marmer, net als hout, een robuust materiaal dat Wannes’ voorkeur wegdraagt.

De marmeren plaat was ooit heel, maar het werd in twee stukken – een groot en een klein – door ONBETAALBAAR uit de container gehaald. Even overwoog Wannes om beide stukken weer aan elkaar te hechten, maar marmer is door zijn hardheid moeilijk te bewerken, en bovenal: er ontbrak een smalle spie – een derde stuk dat spoorloos is verdwenen. Dus de twee stukken ‘konden by malkander niet komen’. Wannes vindt dit net interessant: ‘voor iets dat kapot is gegaan, moet je respect tonen’.

Volgens Wannes zijn beide tafels ideaal als nacht-kastje annex bijzettafel naast je luie zetel. Of om er een -televisietoestel op te zetten. Of als speel- en knutseltafel voor de kinderen, op voorwaarde dat je er twee lage stoeltjes bij vindt.

details OBJECT #004
  • maker: Wannes Verhees
  • afmetingen: 52 x 86 x 52