OBJECT #004

Mevrouw verdient een troon

 

Mogen wij u Odile voorstellen? Deze ‘grande dame’ hoort eigenlijk bij Auguste, het voorname heerschap dat Dries als eerste fabriceerde op deze editie van ONBETAALBAAR. Niet dat de maker per se een vrouw zocht voor ‘zijn Auguste’. Het idee van ‘ a perfect match’ ontstond pas tijdens het productieproces.

 

Knappe Odile is in essentie opgetrokken uit vijf panelen. Dries vertrok van een statig, maar licht verwond paneel afkomstig uit een bibliotheekkast geschonken door Brusselaar Louis Fleury. Hij liet het onaangeroerd.

 

Het zitvlak zaagde hij uit een cirkel die uit de duisternis van de KVS-kelder werd gered. Uit diezelfde cirkel vervaardigde de maker een steunpoot die in samenspel met de onderkant van het zijpaneel een gotische poort vormt. Knap detail!

 

Het zijpaneel zaagde Dries dan weer uit een pingpongtafel die de ONBETAALBAAR-crew ooit aankocht met de bedoeling om er werktafels van te maken. Dries gaf het paneel het nodige cachet door er een hakvorm uit te zagen, waardoor het meubel steeds vrouwelijker werd.

Een machtig cadeau voor vrouwen die een troon verdienen.

details OBJECT #004
  • MAKER: DRIES WARLOP
  • AFMETINGEN: 172 X 60 X 65