OBJECT #001

Staande lamp met TL-buis in de vorm van een Griekse letter

Het favoriete materiaal van Dries gedurende deze editie van ONBETAALBAAR was een stapel hoogwaardige multiplexplaten waarmee het theaterpodium in de polyvalente zaal van Ter Dilft destijds werd verlengd of verbreed. De platen hebben aan één zijde hun natuurlijke houtkleur en zijn aan de andere zijde zwart geverfd. Zowel het kwaliteitsvolle hout als het alterneren van de twee kleuren inspireerden Dries in die mate dat al zijn objecten uit deze multiplex zijn gemaakt. Zo ook deze staande lamp die, net als alle ontwerpen van Dries, rechttoe rechtaan, bruut en krachtig is.

Uit één van de platen zaagde Dries twee identieke lange planken, die hij aan elkaar vees in een brede hoek. In de holte die aldus ontstond monteerde hij een TL-buis – gerecupereerd uit één van de ruimtes in Ter Dilft. Aan de lamp bevestigde hij een snoer, schakelaar en stekker. Hij zette de constructie rechtop; door de brede hoek is de basis stevig en staat de lamp stabiel.

De naam ‘Delta’ verwijst naar de Griekse letter die, geschreven als hoofdletter, de vorm heeft van een driehoek. Met een beetje verbeelding doet de vorm van de lamp denken aan een vliegtuigje van papier én aan het logo van Delta Airlines, die beiden de vorm van een driehoek hebben.

details OBJECT #001
  • DELTALAMP
  • MAKER: DRIES WARLOP
  • AFMETINGEN: 150 x 30 x 30