Werkplaats

 

Sinds februari 2017 verkennen Gents kunstencentrum CAMPO en makerscollectief ONBETAALBAAR samen nieuw creatief terrein.

De komende jaren vormt CAMPO boma, een van de drie locaties van CAMPO, de werkplaats van de makers en denkers van ONBETAALBAAR. Het makerscollectief blaast er afgedankte materialen en ruimtes nieuw leven inblazen door ze op te lappen, te herwerken, te herdenken, … maar ook door hun geschiedenis te eren en ze een nieuw verhaal mee te geven.

 

 • CAMPO BOMA IS
  Een oord van constante bedrijvigheid.
  Een ontmoetingspunt en denktank waar diverse disciplines elkaar kunnen versterken en beïnvloeden.
  Een plaats waar werkers en denkers samen de waarde, de problematiek en het potentieel van gerecupereerde materialen en de bijbehorende verhalen, kunnen onderzoeken.

Een aantal keer per jaar bent ook u als buurtbewoner van harte welkom om mee te werken in ons atelier, om uw kennis te delen en nieuwe ervaringen op te doen.  

 

 

 

 • OPEN ATELIERS
  Met workshops, expo’s die het werk van de makers en vrienden van ONBETAALBAAR in de kijker zetten, met goeie muziek, en vooral met open deuren.Lokale producenten zorgen ervoor dat niemand honger of dorst zal lijden, en samen zorgen we voor de gezelligeid.
  De volgende open ateliers vinden plaats op 20, 21 en 22 april en staan in het teken van immateriele vormen van transformatie.
  Voor meer info hou je beste onze facebook-pagina in de gaten.
 •  RESIDENTIES
  ONBETAALBAAR biedt ook een residentie-platform voor onderzoek naar materialiteit. Ben jij een kunstenaar, metaalbewerker, graficus, wetenschappelijk onderzoeker… die zich wil verdiepen in materiele processen, handbewerking, werken met afvalmateriaal, verhalen? De bomastraat kan jouw laboratorium worden. Laat ons weten als jij interesse hebt.

  Als jij zelf maker bent, en graag ons team wil vervoegen tijdens een van onze projecten, mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!